Presentatie & Audiovisueel

Communiceren door aandacht trekken en vasthouden

Visuele ondersteuning vergroot impact

Velder maakt het visueel

Presentatiekracht

Een goede presentatie brengt de gewenste boodschap niet alleen krachtig over op de toehoorders, maar zorgt er ook voor dat die blijft hangen. En overtuigd. Dat is nog niet zo gemakkelijk.

Natuurlijk weet u wat de kernboodschap is die u wilt overbrengen, wat uw doelgroep is, hun kennisniveau en hoe u die het best kunt aanspreken en hun aandacht kunt vasthouden. Belangrijk is daarom uw presentatie te voorzien van een goede opbouw en de juiste teksten.

Gebruik van beeldmateriaal daarbij kan een presentatie visueel maken en tot leven brengen; mensen zijn visueel ingesteld en herinneren zich zo’n 80% van wat ze hebben gezien. Vooral complexe processen wordt makkelijker begrepen door middel van visual storytelling. En visuele communicatie kent bovendien nauwelijks taalbarrières.

Less is more

Voor de uitwerking van een presentatie wordt vaak gebruik gemaakt van software tools als PowerPoint, KeyNote of Prezi. De opmaak van een presentatie in zo’n programma lijkt niet zo vreselijk moeilijk.

Maar pas op! Voor u het weet loopt u de kans om te verdrinken in de veelvoud aan mogelijkheden, effecten, lettertypen en groottes, kleuren etc. Niet alleen kost u dat veel tijd, maar met een verkeerde opmaak kunt u het door u beoogde effect van uw presentatie volledig teniet doen! Overdaad in opmaak schaadt. Teveel tekst op een slide ook. Doseren is hierbij de kunst.

Praat hierover gerust eens met de presentatiespecialisten van Velder. Wij adviseren en ondersteunen u graag en kunnen u tijd en moeite besparen.

Wij creëren aansprekende presentaties met impact. Dat is presentatiekracht!

Maatwerk in visuals

Illustraties & Animaties

Soms volstaat bestaand beeldmateriaal niet en wilt u meer.
Velder kan dan professionele fotografie voor u verzorgen. Maar met hetzelfde gemak realiseren wij illustraties ter ondersteuning of vervanging van tekst. Of het nu simplistisch of gedetailleerd moet zijn, wij kunnen in elke gewenste illustratiestijl, perspectief, transparantie en inkleuring visuals maken. Als statische illustraties, of als een dynamische videoanimatie, inclusief storyboard, bijpassende voice-over stem en ondersteunende muziek als u dat wenst.

Alleen nog maar een ruw idee? Ons creatief team adviseert u graag. Zo komen we samen tot een geweldig concept en wordt uw product- of beurspresentatie gegarandeerd een succes!

De voordelen

Als u de professionals van Velder inschakelt voor het maken van uw presentaties, animaties en video’s bent u verzekerd van presentatiekracht en kunt u zich blijven focussen op uw eigen activiteiten. Meer voordelen zijn:

Benieuwd naar de voordelen van presentatie & audiovisueel voor uw organisatie?

Plan een oriënterend gesprek met ons

Recente opdracht

Hybride video presentatie

Een goede relatie, een internationaal pharma  bedrijf, vroeg ons om voor intern gebruik, een korte introductiepresentatie te maken voor de transitie naar een nieuw, veelomvattend bedrijfssturings-proces: Integrated Business Planning. Dat staat voor de geïntegreerde planning van de totale supply chain binnen een organisatie.

Behalve dat dit een zeer gecompliceerd proces is, was onze uitdaging ook dat er slechts drie weken tijd was voor realisatie.
In nauw overleg met onze relatie werd, besloten om een videopresentatie te maken in een hybride vorm met korte teksten en 2D-animaties. Voorzien van voice-over en ondersteunende achtergrondmuziek. Natuurlijk ook passend binnen de house style.

Eerst maakten we een voice-over script. Met dat als basis konden we een storyboard samenstellen. We bepaalden vervolgens de beschikbare  tijd per item/onderwerp, welke visual(s) we daarbij konden gebruiken en wat daar qua animatie bij mogelijk was.

Onze relatie was enthousiast over ons voorstel en begroting en gaf snel groen licht. Diezelfde dag nog startten onze specialisten met de uitwerking van de elementen. Al na een paar dagen presenteerden zij hun draft aan ons interne projectteam ter  evaluatie. Daarna konden ze verder met de technische realisatie. Zo waren we in staat om ruim 4 dagen voor de deadline, onze presentatie ter goedkeuring voor te leggen aan onze relatie.

Wij zijn wel iets gewend, maar zelfs wij werden verlegen van alle superlatieven die we terugkregen: “Ik vind hem echt GEWELDIG!!! Supermooi vorm gegeven, duidelijk passend muziekje erbij, levendig, echt top!” en “Video zojuist getoond. Applaus op de banken. You delivered ( big time )!”

Kijk, daar doen we het voor, zoiets geeft ons pas echt een kick!

Meer dan alleen Presentatie & Audiovisueel

Voor u wellicht ook interessant...

creatie en content

Creatie & Content

Creatieve designs en teksten die communiceren met impact.

Drukwerk & Printing

Drukwerk & Printing

Van design en productie tot voorraadbeheer en aflevering​.

Beurzen & Events

Beurzen & Events

Optimale uitstraling door een uitgekiende presentatie.

nl_NL